Søg uddannelse 👉

Blanket AR237

Er du ledig, og har du kig på en seks ugers jobrettet uddannelse? Så skal du udfylde AR237 blanketten. Forstå blanketten med guiden her.

Læs her, hvordan blanket AR237 fungerer

Hvis du som ledig er faldet pladask for et kursus på den landsdækkende positivliste, skal du ansøge om det via AR237 blanketten.

Herefter er det op til din a-kasse at afgøre, om de kan bevilge dig kurset. Men hvorfor skal ansøgningen foregå gennem blanket AR237, hvad er en AR237 ansøgning og hvorfor er det vigtigt? Vi giver dig svaret i guiden her.


En AR237 blanket er en simpel, men vigtig del af din vej mod at opnå nye kompetencer og øge dine chancer på arbejdsmarkedet.

Hvad er AR237?

En AR237 blanket er et vigtigt dokument, når du som ledig ønsker at søge om en 6 ugers jobrettet uddannelse. Blanketten AR 237 skal udfyldes i samarbejde med din a-kasse, som vil vurdere din ansøgning og afgøre, om du er kvalificeret til at deltage i et af de godkendte kurser på den landsdækkende positivliste.

Hvis du vil søge om en seks ugers jobrettet uddannelse fra den landsdækkende positivliste er det vigtigt, at du bruger AR237 formularen. AR 237 er nemlig din garanti for en nem og overskuelig ansøgningsproces. Det gør det samtidig lettere for a-kassen at tage stilling til din ansøgning, og afgøre hvorvidt du kan få bevilget et kursus eller ej.

AR237 - Sådan gør du

Herunder kan du nemt downloade din AR237 blanket, så du kan komme i gang med din AR237 ansøgning til en seks ugers jobrettet uddannelse.

Bemærk: For den bedste oplevelse anbefales det at benytte Adobe Acrobat Reader til at udfylde blanket AR237.

Download AR237 her

Når du har downloadet AR237 blanketten, skal du sørge for at udfylde den korrekt for at sikre, at din ansøgning bliver behandlet hurtigt og effektivt.

Du skal udfylde Rubrik 1 med dine personlige oplysninger, herunder hvilken a-kasse (og lokalafdeling), du er medlem af. Det er vigtigt, at du oplyser adressen på a-kassen eller lokalafdelingen, så uddannelsesstedet ved, hvor attesten skal sendes hen. Herefter skal du datere og underskrive i Rubrik 1, hvor du på tro og love erklærer, at de oplysninger du har afgivet er rigtige.

Du skal sammen med kursusstedet udfylde Bilag 1, hvoraf det skal fremgå, hvilket kursus eller hvilke kurser, du ønsker at tage, og i hvilken periode du ønsker at modtage undervisningen. Endvidere skal det angives, om der er tale om heltidsuddannelse samt det samlede antal timer for det enkelte kursus. 

Hvis du er i tvivl om, hvad du selv skal udfylde, kan din a-kasse eventuelt hjælpe dig. Nogle dele af en AR237 blanket skal desuden udfyldes af a-kassen. Det fremgår af rubrikkerne, hvem der skal udfylde hvad.

Hvad sker der efter indsendelse af AR 237?

Når du har indsendt din AR237 blanket, vil din a-kasse behandle din ansøgning. De vil vurdere, om du opfylder kravene for at få bevilliget kurset, og give dig besked om deres afgørelse. Det kan tage lidt tid, så vær tålmodig.

Hvis din ansøgning godkendes, vil du modtage yderligere information om, hvordan du kan komme i gang med kurset.

Ved at følge denne fremgangsmåde og udfylde AR237-blanketten korrekt, øger du dine chancer for at blive optaget på den ønskede uddannelse og forbedre dine muligheder på arbejdsmarkedet.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos kurserforledige.com, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at blive klogere på dine muligheder for relevant efteruddannelse og kurser. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos kurserforledige.com, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at blive klogere på dine muligheder for relevant efteruddannelse og kurser. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer