Søg uddannelse 👉

Din guide til Positivlisten Region Nordjylland

Er du ledig og søger nye muligheder? Positivlisten Region Nordjylland tilbyder dig gratis kurser, der kan styrke dine kompetencer og øge dine jobmuligheder på kun 6 uger!

Er du ledig og leder efter et kursus, der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet? Som ledig kan du få adgang til 6 ugers jobrettet uddannelse. Du kan normalt få bevilget dette kursus, når du har været ledig i 5 uger, og det er dit jobcenter eller din a-kasse, der betaler for kurset.

Positivlisten Region Nordjylland er en liste over godkendte kurser, der er specielt udvalgt for at opkvalificere dig og styrke dine jobmuligheder.

Hvad er Positivlisten Region Nordjylland?

Positivlisten Region Nordjylland er en oversigt over kurser, der er godkendt af de regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Den er designet til at hjælpe ledige i Nordjylland med at få nye kompetencer, der er efterspurgte på det lokale arbejdsmarked.

Kurserne henvender sig især til ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse. De kurser, der tilbydes, er typisk korte og erhvervsrettede forløb, som kan hjælpe dig med at komme ind i brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft, eller hvor der forventes mange jobåbninger.

Sådan fungerer Positivlisten Region Nordjylland

Positivlisten Region Nordjylland indeholder kurser, der er tilpasset de specifikke behov på det nordjyske arbejdsmarked. Listen opdateres regelmæssigt to gange om året, den 1. april og den 1. oktober, for at sikre, at kurserne matcher de nyeste krav og tendenser.

De fleste kurser på listen er korte, op til tre måneder, og de er hurtige og målrettede forløb, der hjælper dig med at opkvalificere dine kompetencer. Kurserne dækker en bred vifte af fagområder, såsom digital markedsføring, projektledelse og IT, som alle er populære og efterspurgte kompetencer i Nordjylland.

Adgang til kurser i tilstødende RAR-områder

En af fordelene ved den regionale uddannelsespulje er, at du ikke kun er begrænset til din egen region. Som ledig i Region Nordjylland har du også mulighed for at søge kurser fra positivlisterne i nærliggende RAR-områder:

Dette giver dig en større fleksibilitet og øger dine chancer for at finde det helt rigtige kursus, der passer til dine behov og din jobsøgning.

Hvordan får du adgang til kurserne?

For at få bevilget et kursus fra Positivlisten Region Nordjylland skal du henvende dig til dit lokale jobcenter eller din a-kasse. Her vil din sagsbehandler vurdere din situation og hjælpe dig med at finde det kursus, der passer bedst til dine behov og mål.

Kurserne er omkostningsfrie for dig, da de finansieres af det offentlige som en del af beskæftigelsesindsatsen.

Vil du læse mere om, hvordan du søger kursus gennem positivlisterne, så læs vores guide her

6 ugers jobrettet uddannelse: Din mulighed for opkvalificering

Positivlisten Region Nordjylland er en fantastisk mulighed for dig, der er ledig, og som gerne vil opkvalificere dig for at styrke dine jobmuligheder. Med et bredt udvalg af kurser, der er målrettet arbejdsmarkedets behov, er du godt rustet til at tage næste skridt i din karriere.

Kontakt dit jobcenter i dag og hør mere om, hvordan du kan komme i gang med en 6 ugers jobrettet uddannelse gennem positivlisten.

FAQ

  • Den regionale positivliste er en oversigt over godkendte, erhvervsrettede kurser, som ledige kan få betalt gennem deres jobcenter eller a-kasse. Listen indeholder kurser, der er tilpasset arbejdsmarkedets behov i en specifik region, og som hjælper ledige med at opkvalificere sig og forbedre deres jobmuligheder.

  • For at komme på positivlisten skal man være tilmeldt som ledig hos sit jobcenter eller sin a-kasse. Kurserne på listen er nøje udvalgt af de Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) på baggrund af arbejdsgivernes efterspørgsel og regionale behov. Som ledig kan man henvende sig til sit jobcenter for at få et kursus fra listen bevilget.

  • Retten til 6 ugers selvvalgt uddannelse gælder ledige, der har været uden arbejde i mindst 5 uger. Tilbuddet omfatter ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse, og det er jobcentret eller a-kassen, der bevilger og betaler for kurset.

  • Positivlisten bliver opdateret to gange om året – den 1. april og den 1. oktober – for at sikre, at kurserne på listen afspejler de nyeste behov på arbejdsmarkedet og er relevante for ledige i regionen.


Annoncer