Søg uddannelse 👉

Din guide til Positivlisten Region Hovedstaden

Er du ledig og klar til at opkvalificere dig? Med kurser fra Positivlisten Region Hovedstaden kan du få betalt uddannelse og styrke dine jobmuligheder på kun 6 uger!

Er du ledig og på udkig efter et kursus, der kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet? Når du er ledig, har du mulighed for at deltage i jobrettet uddannelse i op til 6 uger. Du kan som hovedregel få bevilget denne uddannelse, når du har været ledig i 5 uger, og det er dit jobcenter eller din a-kasse, der betaler for kurset.

Positivlisten Region Hovedstaden er en oversigt over godkendte kurser, som kan betales af dit jobcenter. Disse kurser er specielt udvalgt til at opkvalificere dig, så du står stærkere i din jobsøgning.

Hvad er Positivlisten Region Hovedstaden?

Positivlisten Region Hovedstaden er en liste over kurser, som er godkendt af de regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). 

Dette tilbud er især rettet mod ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse. De kurser, der tilbydes, er designet til at opkvalificere dig, så du står stærkere på arbejdsmarkedet.

Kurserne er typisk korte, erhvervsrettede forløb, der kan hjælpe dig med at få foden indenfor i brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft eller forventes mange jobåbninger i den nærmeste fremtid i Region Hovedstaden.

Sådan fungerer Positivlisten

Positivlisten Region Hovedstaden indeholder en række kurser, som er tilpasset de specifikke behov i regionen. Listen opdateres regelmæssigt, typisk to gange om året (1. april og 1. oktober), for at sikre, at den afspejler de seneste tendenser og behov på arbejdsmarkedet.

Kurserne kan variere i længde, men de fleste er korte forløb på op til tre måneder, der hurtigt kan bringe dig videre i din jobsøgning.

Du kan finde kurser inden for mange forskellige fagområder, såsom digital markedsføring, e-handel, projektledelse, og mange andre områder, der er relevante for arbejdsmarkedet i Region Hovedstaden.

Hvert kursus er vurderet ud fra, hvorvidt det er meritgivende, og om det giver dig de nødvendige kompetencer til at møde arbejdsgivernes krav.

Adgang til kurser i tilstødende RAR-områder

En af de store fordele ved den regionale uddannelsespulje er, at den ikke er begrænset til kun at dække din egen region. Som ledig i Region Hovedstaden har du også mulighed for at søge kurser via positivlisterne fra tilstødende regioner:

Dette giver dig et bredere udvalg af kurser og øger dine chancer for at finde præcis det kursus, der kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Hvordan får du adgang til kurserne?

For at få bevilget et kursus fra Positivlisten Region Hovedstaden, skal du henvende dig til dit lokale jobcenter eller a-kasse. Her vil din sagsbehandler vurdere din situation og, i samråd med dig, finde frem til det kursus, der bedst matcher dine behov og mål.

Det er vigtigt at bemærke, at kurserne på positivlisten er omkostningsfrie for dig, da de er finansieret af det offentlige som en del af beskæftigelsesindsatsen.

Vil du læse mere om, hvordan du får et kursus bevilliget fra Positivlisten, så læs vores guide her. 

6 ugers jobrettet uddannelse: Din mulighed for opkvalificering

Positivlisten Region Hovedstaden er en fantastisk mulighed for dig, der er ledig og ønsker at komme tilbage på arbejdsmarkedet med nye kompetencer. Listen tilbyder en række forskellige kurser, der er designet til at gøre dig mere attraktiv for arbejdsgivere.

Kontakt dit jobcenter i dag for at få mere information om, hvordan du kan komme i gang med en 6 ugers jobrettet uddannelse eller et andet relevant kursus.

Se Positivliste for regional uddannelsespulje – RAR Hovedstaden lige her.

FAQ

  • Den regionale positivliste er en oversigt over godkendte, erhvervsrettede kurser, som ledige kan få betalt gennem deres jobcenter eller a-kasse. Listen indeholder kurser, der er tilpasset arbejdsmarkedets behov i en specifik region, og som hjælper ledige med at opkvalificere sig og forbedre deres jobmuligheder.

  • For at komme på positivlisten skal man være tilmeldt som ledig hos sit jobcenter eller sin a-kasse. Kurserne på listen er nøje udvalgt af de Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) på baggrund af arbejdsgivernes efterspørgsel og regionale behov. Som ledig kan man henvende sig til sit jobcenter for at få et kursus fra listen bevilget.

  • Retten til 6 ugers selvvalgt uddannelse gælder ledige, der har været uden arbejde i mindst 5 uger. Tilbuddet omfatter ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse, og det er jobcentret eller a-kassen, der bevilger og betaler for kurset.

  • Positivlisten bliver opdateret to gange om året – den 1. april og den 1. oktober – for at sikre, at kurserne på listen afspejler de nyeste behov på arbejdsmarkedet og er relevante for ledige i regionen.


Annoncer