Søg uddannelse 👉

Din guide til Positivlisten Østjylland

Positivlisten Region Midtjylland tilbyder ledige betalte kurser, der opkvalificerer dig til arbejdsmarkedets behov. Læs mere om dine muligheder her. 

Er du ledig og på udkig efter et kursus, der kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet? Når du er ledig, har du mulighed for at deltage i jobrettet uddannelse i op til 6 uger.

Du kan som hovedregel få bevilget denne uddannelse, når du har været ledig i 5 uger, og det er dit jobcenter eller din a-kasse, der betaler for kurset.

Positivlisten Region Midtjylland er en oversigt over godkendte kurser, som kan betales af dit jobcenter. Disse kurser er specielt udvalgt til at opkvalificere dig, så du står stærkere i din jobsøgning.

Hvad er Positivlisten Region Midtjylland?

Positivlisten Region Midtjylland, som også dækker RAR Østjylland, er en liste over kurser, der er godkendt af de regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Formålet er at tilbyde dig kurser, som styrker dine kompetencer og øger dine chancer for at få job.

Kurserne er målrettet især ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse. De tilbudte kurser er korte, erhvervsrettede forløb, der kan hjælpe dig med at få en fod indenfor i brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft eller forventes mange jobåbninger.

Sådan fungerer Positivlisten

Positivlisten Region Midtjylland er tilpasset de specifikke behov på arbejdsmarkedet i regionen og opdateres regelmæssigt, typisk to gange om året, 1. april og 1. oktober. Dette sikrer, at listen afspejler de seneste krav og muligheder i arbejdsmarkedet.

De kurser, der tilbydes, kan variere i længde, men de fleste er korte forløb på op til tre måneder. Disse kurser er hurtige måder at opkvalificere dig, så du er godt rustet til de aktuelle jobmuligheder.

Kurserne dækker en bred vifte af fagområder, såsom digital markedsføring, projektledelse og IT, som er efterspurgte kompetencer i Midtjylland.

Adgang til kurser i tilstødende RAR-Områder

En stor fordel ved den regionale uddannelsespulje er, at du ikke kun er begrænset til kurser i din egen region. Som ledig i Region Midtjylland kan du også søge kurser fra tilstødende RAR-områder:

Denne fleksibilitet giver dig adgang til et bredere udvalg af kurser og øger dine chancer for at finde et kursus, der præcist matcher dine behov.

Hvordan får du adgang til kurserne?

For at få bevilget et kursus fra Positivlisten Region Midtjylland, skal du kontakte dit lokale jobcenter eller a-kasse. Din sagsbehandler vil vurdere din situation og hjælpe dig med at finde det kursus, der bedst matcher dine behov og mål.

Kurserne på positivlisten er omkostningsfrie for dig, da de finansieres af det offentlige som en del af beskæftigelsesindsatsen.

6 ugers jobrettet uddannelse: Din mulighed for opkvalificering

Positivlisten Region Midtjylland giver dig som ledig en fantastisk mulighed for at styrke dine kompetencer og forbedre dine jobmuligheder. Med en bred vifte af kurser, der er specielt udvalgt til at matche arbejdsgivernes behov, er du godt rustet til at tage det næste skridt i din karriere.

Kontakt dit jobcenter i dag for at høre mere om, hvordan du kan få bevilget et kursus gennem positivlisten, og kom i gang med din 6 ugers jobrettet uddannelse.


Annoncer