Søg uddannelse 👉

Din guide til Positivlisten Region Sydjylland

Er du ledig og vil styrke dine kompetencer? Positivlisten Region Syddanmark giver dig adgang til kurser, der hjælper dig med at opkvalificere dig til arbejdsmarkedets behov!

Er du ledig og ønsker at styrke dine kompetencer? Med Positivlisten Region Syddanmark har du mulighed for at tage kurser, der er specielt designet til at forbedre dine jobmuligheder. Kurserne på listen er tilpasset de behov, der er på arbejdsmarkedet i Syddanmark, og kan være din vej til et nyt job.

Hvad er Positivlisten Region Syddanmark?


Positivlisten Region Syddanmark er en oversigt over kurser, der er godkendt af RAR Syddanmark (Regionalt Arbejdsmarkedsråd) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Listen er skabt for at hjælpe ledige med at opkvalificere sig inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft, eller hvor der forventes mange jobåbninger i fremtiden.

Kurserne henvender sig især til ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse. De korte, erhvervsrettede forløb hjælper dig med at få kompetencer, der er efterspurgte af arbejdsgiverne i Syddanmark.

Sådan fungerer Positivlisten


Positivlisten Region Syddanmark opdateres to gange om året – 1. april og 1. oktober – for at sikre, at kurserne altid er relevante i forhold til de aktuelle behov på arbejdsmarkedet. Kurserne varer typisk op til tre måneder og dækker en bred vifte af fagområder som digital markedsføring, projektledelse og IT.

Hvert kursus vurderes ud fra, om det er meritgivende, og om det giver dig de nødvendige kompetencer for at opfylde arbejdsgivernes krav.

Adgang til kurser i tilstødende RAR-områder


En fordel ved Positivlisten Region Syd er, at du som ledig også har mulighed for at tage kurser fra nærliggende regioner. Du kan søge kurser i tilstødende RAR-områder, såsom:

Dette giver dig flere muligheder for at finde et kursus, der passer til dine interesser og behov.

Hvordan får du adgang til kurserne?


For at få adgang til kurserne på Positivlisten Region Syddanmark, skal du kontakte dit lokale jobcenter. Din sagsbehandler vil hjælpe dig med at finde det kursus, der passer bedst til dine mål. Kurserne er omkostningsfrie for dig, da de er en del af den offentlige beskæftigelsesindsats.

Læs mere i vores guide, om hvordan du kan søge kurser gennem positivlisterne. 

Styrk dine kompetencer med gratis kurser


Positivlisten Region Syddanmark tilbyder dig som ledig en unik mulighed for at opkvalificere dig og forbedre dine jobmuligheder. Kurserne er tilpasset arbejdsmarkedets behov og hjælper dig med at blive en attraktiv kandidat for arbejdsgivere.

Kontakt dit jobcenter i dag for at høre mere om, hvordan du kan tage et kursus gennem Positivlisten Region Syddanmark og tage skridtet mod et nyt job.

FAQ

  • Den regionale positivliste er en oversigt over godkendte, erhvervsrettede kurser, som ledige kan få betalt gennem deres jobcenter eller a-kasse. Listen indeholder kurser, der er tilpasset arbejdsmarkedets behov i en specifik region, og som hjælper ledige med at opkvalificere sig og forbedre deres jobmuligheder.

  • For at komme på positivlisten skal man være tilmeldt som ledig hos sit jobcenter eller sin a-kasse. Kurserne på listen er nøje udvalgt af de Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) på baggrund af arbejdsgivernes efterspørgsel og regionale behov. Som ledig kan man henvende sig til sit jobcenter for at få et kursus fra listen bevilget.

  • Retten til 6 ugers selvvalgt uddannelse gælder ledige, der har været uden arbejde i mindst 5 uger. Tilbuddet omfatter ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse, og det er jobcentret eller a-kassen, der bevilger og betaler for kurset.

  • Positivlisten bliver opdateret to gange om året – den 1. april og den 1. oktober – for at sikre, at kurserne på listen afspejler de nyeste behov på arbejdsmarkedet og er relevante for ledige i regionen.


Annoncer