Søg uddannelse 👉

Din guide til Positivlisten Region Fyn

Er du ledig og søger nye muligheder? Positivlisten Region Fyn giver dig adgang til kurser, der hjælper dig med at opkvalificere dine kompetencer og styrke dine jobmuligheder!

Er du ledig og ønsker at opkvalificere dine kompetencer for at forbedre dine jobmuligheder? Med Positivlisten Region Fyn får du som ledig adgang til kurser, der er specielt designet til at hjælpe dig med at få de færdigheder, der er efterspurgte på arbejdsmarkedet i Fyn og omegn.

Hvad er Positivlisten Region Fyn?

Positivlisten Region Fyn er en liste over kurser, der er godkendt af RAR Fyn (Regionalt Arbejdsmarkedsråd) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Listen er designet til at hjælpe ledige med at få de kompetencer, der er behov for på det lokale arbejdsmarked. Formålet er at sikre, at ledige kan tage korte, erhvervsrettede kurser, som matcher de behov, virksomhederne i regionen har for kvalificeret arbejdskraft.

Kurserne på listen henvender sig især til ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse. Disse kurser er korte forløb, der typisk varer mellem én dag og tre måneder, og de hjælper dig med at få de kompetencer, der kan åbne dørene til brancher med mangel på arbejdskraft.

Sådan fungerer Positivlisten

Positivlisten Region Fyn bliver opdateret to gange om året – den 1. april og 1. oktober – for at sikre, at de kurser, der tilbydes, afspejler de aktuelle behov på arbejdsmarkedet. Kurserne dækker en bred vifte af fagområder som IT, digital markedsføring og projektledelse. Hvert kursus vurderes ud fra, om det er meritgivende, og om det giver dig de nødvendige kompetencer til at opfylde arbejdsgivernes krav.

Adgang til kurser i tilstødende RAR-områder

Som ledig i Fyn har du ikke blot adgang til kurser i dit eget RAR-område. En af fordelene ved Positivlisten Region Fyn er, at du også kan søge kurser i tilstødende regioner. Dette inkluderer:

Denne fleksibilitet giver dig mulighed for at vælge det kursus, der passer bedst til dine behov og ønsker, og øger dine chancer for at finde præcis det kursus, der hjælper dig videre i din karriere.

Hvordan får du adgang til kurserne?

For at få bevilget et kursus fra Positivlisten Region Fyn, skal du kontakte dit lokale jobcenter. Her vil din sagsbehandler hjælpe dig med at finde det kursus, der passer bedst til dine behov. Kurserne er omkostningsfrie for dig, da de finansieres gennem den regionale uddannelsespulje.

Læs vores guide her, hvor du får mere info om hvordan du kan søge. 

Opkvalificér dig med relevante kurser

Med Positivlisten Region Fyn får du en enestående mulighed for at opkvalificere dine kompetencer og forbedre dine jobmuligheder. Kurserne er tilpasset arbejdsmarkedets behov og hjælper dig med at blive en attraktiv kandidat for arbejdsgivere.

Kontakt dit jobcenter i dag for at høre mere om, hvordan du kan få adgang til et kursus gennem positivlisten og tage det næste skridt i din karriere.

FAQ

  • Den regionale positivliste er en oversigt over godkendte, erhvervsrettede kurser, som ledige kan få betalt gennem deres jobcenter eller a-kasse. Listen indeholder kurser, der er tilpasset arbejdsmarkedets behov i en specifik region, og som hjælper ledige med at opkvalificere sig og forbedre deres jobmuligheder.

  • For at komme på positivlisten skal man være tilmeldt som ledig hos sit jobcenter eller sin a-kasse. Kurserne på listen er nøje udvalgt af de Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) på baggrund af arbejdsgivernes efterspørgsel og regionale behov. Som ledig kan man henvende sig til sit jobcenter for at få et kursus fra listen bevilget.

  • Retten til 6 ugers selvvalgt uddannelse gælder ledige, der har været uden arbejde i mindst 5 uger. Tilbuddet omfatter ufaglærte, faglærte og personer med kort videregående uddannelse, og det er jobcentret eller a-kassen, der bevilger og betaler for kurset.

  • Positivlisten bliver opdateret to gange om året – den 1. april og den 1. oktober – for at sikre, at kurserne på listen afspejler de nyeste behov på arbejdsmarkedet og er relevante for ledige i regionen.


Annoncer