Søg uddannelse 👉

Din guide til Positivlisten Region Bornholm

Er du ledig på Bornholm? Med Positivlisten Region Bornholm kan du få adgang til kurser, der opkvalificerer dig og styrker dine jobmuligheder på det lokale arbejdsmarked!

Er du ledig og søger at opkvalificere dine kompetencer for at forbedre dine jobmuligheder? Positivlisten Region Bornholm giver dig adgang til kurser, der er specielt udvalgt til at opfylde de lokale arbejdsmarkeders behov. Disse kurser hjælper dig med at blive klar til at tage skridtet videre i din karriere.

Hvad er Positivlisten Region Bornholm?

Positivlisten Region Bornholm er en liste over kurser, der er godkendt af RAR Bornholm (Regionalt Arbejdsmarkedsråd) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Kurserne er målrettede til at opkvalificere ledige i regionen inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft, eller hvor der forventes mange jobåbninger i fremtiden.

Kurserne på positivlisten er korte og erhvervsrettede forløb, der varer fra én dag til tre måneder. De dækker fagområder, som er relevante for det lokale arbejdsmarked, og de hjælper dig med at få de kompetencer, der er efterspurgte i Bornholms region.

Sådan fungerer Positivlisten

Positivlisten Region Bornholm opdateres to gange om året – den 1. april og 1. oktober – for at sikre, at de kurser, der tilbydes, er relevante for de aktuelle behov på arbejdsmarkedet. Kurserne dækker en bred vifte af erhvervsområder, og hvert kursus vurderes ud fra, om det er meritgivende og giver de kompetencer, arbejdsgiverne søger.

Du kan søge kurser gennem dit lokale jobcenter i Region Bornholm, men har også mulighed for at tage kurser i tilstødende RAR-områder som RAR Sjælland og RAR Hovedstaden, hvilket giver dig endnu flere muligheder.

Adgang til kurser i andre RAR-områder

En af de store fordele ved Positivlisten Region Bornholm er, at du som ledig ikke kun er begrænset til kurser i din egen region. Du kan også vælge kurser fra tilstødende regioner som:

RAR Sjælland
RAR Hovedstaden

Dette giver dig flere muligheder for at finde det rette kursus, der kan styrke dine jobchancer.

Hvordan får du adgang til kurserne?

For at få bevilget et kursus fra Positivlisten Region Bornholm, skal du kontakte dit lokale jobcenter. Din sagsbehandler vil hjælpe dig med at finde det kursus, der bedst matcher dine behov og karrieremål. Kurserne er omkostningsfrie for dig, da de er en del af beskæftigelsesindsatsen og finansieres af den regionale uddannelsespulje.

Læs mere i vores guide her. 

Opkvalificér dig til nye jobmuligheder

Med Positivlisten Region Bornholm får du som ledig en fantastisk mulighed for at forbedre dine kompetencer og styrke dine jobmuligheder. Disse kurser er målrettet arbejdsmarkedets behov og kan hjælpe dig med at tage det næste skridt i din karriere.


Annoncer